Spring naar inhoud

SuccesGPS, inzicht in betrokkenheid medewerkers

Bepaal de status van uw veranderproces

Het succes van projecten en veranderingen binnen organisaties is cruciaal om de concurrentie voor te blijven. Een verandertraject is pas echt geslaagd als de medewerkers er mee aan de slag gaan.

Medewerkers spelen dus een cruciale rol in het succes van een verandering.

Tot op heden was er geen goed middel om snel inzicht te krijgen hoe medewerkers aankijken tegen een verandertraject. Wat vinden zij van het veranderproces? Wat is de veranderbereidheid?
Met de SuccesGPS weet u binnen 1 dag hoe succesvol uw verandertraject is. En hoe u dit succes kunt vergroten en het veranderproces kan versoepelen.

En de SuccesGPS zorgt er voor dat medewerkers betrokken worden en zich betrokken gaan voelen bij het verandertraject.

Het meten van de voortgang van uw verandertraject is eenvoudig en de rapportage is inzichtelijk.

Als verandermanager of organisatie adviseur zetten wij de SuccesGPS regelmatig in bij het bepalen van de veranderaanpak of het realiseren van de verandering.

succesgps

Hoe werkt de SuccesGPS?

Op een eenvoudige, anonieme en snelle manier kunnen medewerkers via een Internet-vragenlijst aangeven wat hun beleving van het verandertraject en het veranderproces is.

Medewerkers kunnen onder andere aangeven in welke mate ze vertrouwen hebben in het succes van het verandertraject en welke gedragsverandering past bij de nieuwe situatie.
Maar ook hoeveel plezier ze in het werk hebben en hoeveel vertrouwen ze in zichzelf en hun collega’s hebben.
Daarnaast kunnen ze hints en tips geven om het succes te vergroten van het verandertraject.

En al deze informatie heeft u binnen 1 dag tot uw beschikking.

Wanneer de SuccesGPS gebruiken?

Om van de huidige situatie naar de gewenste situatie te komen is er binnen uw organisatie een verandertraject actief. Gedurende een bepaalde periode realiseert dit verandertraject nieuwe werkprocessen, ICT systemen en zorgt ze voor de implementatie zodat de gewenste situatie gerealiseerd wordt. Maar ook de introductie van nieuwe producten of diensten, het betreden van nieuwe markten zijn veranderingen. Of het samengaan van afdelingen of bedrijven zijn veranderingen die veel teweeg brengen.

Maar hoe kijken de medewerkers tegen de verandering en het veranderproces aan? Wat vertellen ze elkaar in de wandelgangen? Of bij het koffieapparaat?

Inzicht in wat medewerkers denken en vinden kan door te meten met de SuccesGPS. Bijvoorbeeld op moment A. En bij herhaling op moment B kan de vooruitgang bepaald worden en dus het effect van interventies en acties.

Change readiness

In plaats van weerstand tegen de verandering wordt tegenwoordig gesproken over de veranderbereidheid of change readiness. De SuccesGPS brengt deze in beeld, door o.a de volgende vragen:

  • wat zijn de gevolgen voor mijn werk
  • de mate van betrokkenheid
  • de houding van collega’s
  • noodzaak
  • kennis en ervaring

Wat levert de SuccesGPS op ?

> Inzicht of u acties moet ondernemen om het succes van uw verandertraject te vergroten en het veranderproces te versoepelen
> En bij herhaling van de meting kunt u het effect van die acties bepalen
> Betrokken medewerkers

De Internet-vragenlijst is ook een teken voor medewerkers dat het verandertraject belangrijk is en dat hun mening er toe doet. En medewerkers kunnen waardevolle suggesties inbrengen om het succes van uw verandertraject te vergroten.

De SuccesGPS wordt optimaal benut als de uitkomsten door management en medewerkers gezamenlijk besproken worden met als resultaat verbeteracties.

De kern van de SuccesGPS is

1. opdrachtgever geeft aan wat de verwachte uitkomst is (dit is een norm)
2. In kaart brengen (in 1 dag) wat de beleving is van het lopende verandertraject
3. Benoemen van verbeteracties
4. Vasthouden en versterken wat goed gaat
5. Zorgen dat medewerkers meer betrokken worden bij het verandertraject

De SuccesGPS is een ontwikkeling in samenwerking met onderzoeksburo Newcom (www.newcomresearch.nl)

Klik op onderstaande figuur om de rapportage mogelijkheden te bekijken.

succesgps

volg het nieuws over de SuccesGPS op twitter.

Niet alleen de ‘cijfers’ geven informatie ook de reacties van medewerkers en leiding zijn interessant. Wij vatten de belangrijkste signalen samen in zogenaamde ‘soundbites’. Die bespreken we in het team, afdeling, bedrijf. Resultaat is dat iedereen hoort hoe anderen tegen het traject aankijken. Het draagvlak en de betrokkenheid wordt hierdoor vergroot. En ander resultaat is dat er aanvullende acties worden bepaald zodat de kans op een succesvolle verandering vergroot. Dit zijn leuke, spannende en energie-gevende bijeenkomsten.

draagvlak betrokkenheid soudnbites succesgps

One Comment Post a comment
  1. SuccesGPS prima thermometer: goed beeld van hoe ver we zijn op weg naar onze doelen. Beter nog: duidelijke verbeter projecten in beeld en gestart.

    Dion Gigengack, directeur bv Elspec

    26/04/2013

Reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s