Spring naar inhoud

2012 Europees jaar voor actief ouder worden en solidariteit tussen de generaties

Net 50 geworden.
Vader van 2 opgroeide dochters en dan komt de Europese Commissie met het voorstel om 2012 aan te wijzen als het Europees Jaar voor actief ouder worden en solidariteit tussen de generaties.

Het initiatief is bedoeld om te helpen betere banen en arbeidsomstandigheden te creëren voor het groeiende aantal ouderen in Europa, hen te helpen een actieve rol te laten nemen in de samenleving en het bevorderen van gezond ouder worden.

Het is verwacht dat het Europees Parlement en de Raad gedurende het begin van volgend jaar instemmen met het initiatief.

De EU is in het proces van aanzienlijke vergrijzing van de bevolking. Vanaf 2012 zal de Europese beroepsbevolking beginnen te krimpen, terwijl het gedeelte van de bevolking boven de 60 jaar, zal blijven toenemen met ongeveer twee miljoen mensen per jaar.
De grootste toename van deze druk wordt verwacht in de periode 2015-35 wanneer de zogenaamde baby-boom generatie met pensioen zal gaan.

Het vinden en behouden van mensen zal lastiger worden omdat de schaarste toeneemt. Leiderschap en HR zal m.i. grote wijzigingen moeten ondergaan.

Meer info op http://ec.europa.eu/social/ey2012.jsp

No comments yet

Reageren? Graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s